Elävään kaupunkikuvaan kuuluvat monimuotoiset katukeittiöt ja katuravintolat. Katuruokakulttuurin suosio on kovassa nousussa ja Helsingissä tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty katuruokafestivaali Streat Helsinki keräsi yli 20.000 katuruuan ystävää yhteen. Tampereella kaupungin vastaanotto katuruokayrittäjille on ollut vanhakantainen. Siitä huolimatta Tampereelle on saatu tänä kesänä muutamia katuruokaravintola ilanduttamaan tamperelaisten kesäpäiviä puistoissa ja toreilla. Nyt on aika korjata kaupungin prosessi ja saada katuruokakulttuuri kukoistamaan kaupungissamme.

Ongelmia katuruokayrittämiselle syntyy, kun Tampereen kaupunki rinnastaa prosesseissaan kadulla toimivat ravintolayrittäjät samanlaisiksi, usein yöaikaan toimiviksi nakkikojuiksi. Näin lupia tai myyntipaikkoja myönnetään vain muutamia, jotka on rajoitettu toimimaan pääsääntöisesti yöaikaan. Alkukesästä Tampereella oli torien ulkopuolisia myyntipaikkoja yhteensä vain neljä kappaletta, joista suurimmassa osassa myynti oli sallittua vain yöaikaan.

Tällä valtuustoaloitteella vihreä valtuustoryhmä esittää, että Tampereen kaupunki päivittää katuruokayrittämistä koskevan lupaprosessinsa, lisää katuruokaravintoloiden myyntipaikkojen määrää puistoihin, kävelykaduille ja toreille, järjestää myyntipaikoille yrittämisen toimintaedellytykset sekä toimintakausittaisen julkisen haun.

Vihreä valtuustoryhmä