Tamperelainen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen osallistuu linnan juhliin kolmatta kertaa vaimonsa Mari Parviaisen kanssa. Parviaiset luottivat jälleen pirkanmaalaisten suunnittelijoiden luomuksiin puvuissaan.

– Tämä on historiallinen hetki, ja on suuri kunnia päästä juhlistamaan kotimaata. Voimme olla ylpeitä Suomesta. Satavuotiaan Suomen tulee jatkossakin olla edelläkävijä hyvinvoinnin lisäämisen ja luonnonsuojelun osalta, Parviainen sanoo.

Inspiraatio Mari Parviaisen pukuun tulee Suomen luonnosta ja kansallislinnustamme laulujoutsenesta;
herkän ja kauniin kankaan pinta on pellavaisen eläväinen ja rosoinen, sen joukkoon on kudottu hienovaraista lumihangen kimalletta. Siinä yhdistyvät maanläheisyys ja hienostunut luksus. Yläosan leikkaus on selkeä ja helman volyymi tuo pukuun juhlavuutta. Puvun juhliin on suunnitellut tamperelaisen Dead birds and Lionheartin Anni Niemi ja Maria Jokela.

Korut on suunnitellut ja valmistanut tamperelainen koruseppä Laura Saarivuori-Eskola. Korusarja on valmistettu sata vuotta vanhoista, vuonna 1917 lyödyistä hopeisista kolikoista. Koruille on myönnetty Suomi 100- tunnus. Pennikäädyssä on 25 pennin ja 50 pennin kolikoita, korvakoruissa 25 pennin kolikot on juotettu palloksi. Olli-Pojan kalvosinnappeina on hopeiset, vuoden 1917 viidenkymmenen pennin kolikot.

Lisätiedot:
Olli-Poika Parviainen
puh. 050 513 2005
olli-poika.parviainen@eduskunta.fi