Tampereen kaupungin tiedote 5.4.2011

Tampereen pormestari nimesi päätöksellään 04.04.2012 työryhmän suunnittelemaan Näsilinna-rakennuksen uudiskäytön eri vaihtoehtoja.

Pormestarin asettaman työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin apulaispormestari Olli-Poika Parviainen. Työryhmän jäseniksi nimettiin kaupunginvaltuutettu Sirkkaliisa Virtanen, tuotantojohtaja Toimi Jaatinen, suunnittelupäällikkö Iina Ojala ja Tampereen Tilakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ojala. Iina Ojala toimii työryhmän varapuheenjohtajana. Yritystoiminnan edustajiksi työryhmään kutsutaan Särkänniemi Oy:n toimitusjohtaja Miikka Seppälä ja VTT:n asiakasjohtaja Harri Airaksinen. Työryhmän sihteeriksi kutsutaan johdon sihteeri Katri Naulo.Työryhmällä on oikeus kutsua työskentelyyn mukaan asiantuntijoita.

Näsilinna-rakennukseen aikaisemmin kaavaillun museotoiminnan lisäksi työryhmä koettaa nyt etsiä ja kartoittaa rakennukselle myös muita vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia. Lisäksi pyritään löytämään tulevalle toiminnalle mahdollisia yhteistyökumppaneita. Työryhmä tekee esityksensä pormestarille 4.6.2012 mennessä.

Näsilinnan sijainti on erinomainen kaupungin näköalapaikalla puiston keskellä ja lähellä keskustaa. Ranta-Tampellan kehittyessä ja uusien kevyen liikenteen väylien rakentamisen jälkeen rakennus on entistä paremmin yleisön saavutettavissa.

Näsilinna-rakennus on Peter von Nottbeckin vuonna 1898 rakennuttama yksityispalatsi ”Milavida”, jonka kaupunki osti 1900-luvun alussa. Rakennuksessa vuodesta 1908 toiminut Hämeen museo lopetettiin vuonna 1998. Siitä alkaen Näsilinna on ollut poissa käytöstä. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus halutaan palauttaa uudelleen käyttöön. Näsilinnan perusparannuksesta on tehty hankesuunnitelma, jota ei kuitenkaan ole toteutettu. Rakennuksen peruskorjausta on valmisteltu Tilakeskuksessa siten, että korjaus voitaisiin aloittaa vuonna 2013.

Teksti: Ari Järvelä

Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen puh. 040 806 2576