Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna toistakymmentä vuotta. Ensin ensimmäisenä varavaltuutettuna 2005-2008 ja sitten 2009 alkaen varsinaisena valtuutettuna.

Teen omalta osaltani töitä sen puolesta, että Tampere olisi kaikille hyvä paikka asua ja elää. Tampereen on toimittava rohkeasti suunnannäyttäjänä niin hyvässä kaupunkikehityksessä kuin ilmatotyössäkin. Myös taide- ja kulttuuriasiat ja lapsiystävällisyys ovat lähellä sydäntäni valtuutetun tehtävissä.

Tunnen Tampereen kaupungin päätöksenteon läpikotaisin. Ennen kauttani eduskunnassa toimin seitsemän vuoden ajan valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Olen toiminut niin kaupunginhallituksessa ja sen jaostoissa, kuin useissa lauta- ja johtokunnissakin.

Esimerkkejä hoitamistani kunnallisista tehtävistä ovat mm. kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston ja Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen (TKL) johtokunnan puheenjohtajan tehtävät. Vuosina 2011-2015 toimin Tampereen apulaispormestarina.

Vastuualueeni apulaispormestarin tehtävissä olivat mm. toisen asteen koulutus, elinkeinojen edistäminen, EU-toiminnot, työllisyydenhoito, kulttuuri- ja liikuntapalvelut ja avustukset, sekä kirjastot ja museot. Apulaispormestarina pääsin toimimaan myös kaupungin johtoryhmän jäsenenä sekä erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä.

Olen ollut keskeisesti päättämässä monista merkittävistä hankkeista ja asioista, kuten esimerkiksi ratikan rakentamisesta.

Esimerkkejä apulaispormestarikauteni päätöksistä puolestaan ovat mm. Näsilinnan remontointi ja avaaminen kaupunkilaisten käyttöön, Kalevan maauimala, Tammelan Stadionin uudistus, Suomen Pelimuseon perustaminen, sekä Tampere-talon uudistukset ja uuden Muumimuseon perustaminen. Moni saavutus oli myös torjuntavoitto: pidin kiinni esimerkiksi kirjastoverkosta säästöpaineiden keskellä ja turvasin Tampere Filharmonian ja teatterien toimintaa. Edistin myös esimerkiksi päätöksenteon avoimuutta ja suurtapahtumien saamista Tampereelle. Helppoa työ ei ollut, koska kaupungin talous oli ja on tiukilla.

Lista kaikista luottamustoimistani löytyy ansioluettelostani

Lista jättämistäni valtuustoaloitteista ja vihreiden ryhmäaloitteista löytyy täältä.