Tällä hetkellä aktiivisimmat harrastukseni ovat tietenkin perhearjen viettäminen erilaisissa askareissa ja mm. ulkoillen ja mitä milloinkin puuhastellen. Teen ehtiessäni toki paljon muutakin:

Olen suuri musiikin ystävä. Musiikkimakuni on vaihteleva. Erityisesti pidän elektronisesta ja kokeilevasta musiikista, industrialista, synthpopista ja ambientista. Käyn jonkin verran myös konserteissa.

Pelaan ajan salliessa mielelläni lautapelejä ja videopelejä. Civilizationiin en kyllästy koskaan. Olen opiskellut pelisuunnittelua ja tehnyt sitä työksenikin. Tietotekniikkaa olen harrastanut 1990-luvun alkupuolelta lähtien.

Luen ahkerasti. Kerään suosituksia kavereiltani ja netistä ja vaihtelen kirjavinkkejä mielelläni. Eniten kolahtaa science fiction sekä inspiroivat elämänkerrat. En katso paljoakaan televisiota, mutta hyviin elokuviin ja sarjoihin syvennyn mielelläni.

Matkustelen jonkin verran. Olen käynyt runsaassa kolmessakymmenessä maassa ja useissa maissa moneen otteeseen. Maailmaa nähdessään saa perspektiiviä ja oppii suhteuttamaan asioita. Parasta matkustaminen on junalla.

Avaruuteen ei kovin monella nykyihmisellä ole asiaa, joten jo lapsena herännyt kiinnostukseni avaruutta, maailmankaikkeutta ja harrastelijatähtitiedettä kohtaan kanavoituu tähtiharrastukseeni ja taivaan tarkkailuun. Opettelen myös astrovalokuvausta.

Ruuanlaitto oli pakko opetella itse jo nuorena, kun muut eivät aikoinaan innostuneet silloisesta kasvissyönnistäni. Lempiruokani ovat tulisia. Erityisesti aasialainen ja kreikkalainen keittiö kolahtavat. Suosin lähiruokaa.

Edellä mainitut harrastukseni yhdistettynä istumatyöhön eivät varsinaisesti edistä fyysistä hyvinvointia, joten käyn myös kuntosalilla. Harrastan myös pyöräilyä ja ulkoilua ja harjoittelen satunnaisesti joogaa.