Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin
Bluesky

Olen 44-vuotias isä ja filosofian maisteri. Olen työskennellyt vuodesta 2021 alkaen Hämeenlinnan kaupunginjohtajana. Olen kotoisin alun perin Raumalta, jossa kävin peruskoulun ja lukion. Sukujuureni ovat Rauman lisäksi Vakka-Suomessa Taivassalossa.

Muutin Tampereelle opintojen perässä parikymppisyyden kynnyksellä ja asuin työn vuoksi välillä myös Helsingissä. Perheemme muutti Hämeenlinnaan aloitettuani kaupunginjohtajan virassa.

Toimin sisäministeriön valtiosihteerinä vuosina 2019-2021, kansanedustajana kauden 2015-2019 ja Tampereen apulaispormestarina vuosina 2011-2015. Tampereen kaupunginvaltuustossa toimin eri tehtävissä vuosina 2005-2021.

Olen naimisissa ja perheeseemme kuuluvat minun ja yrittäjäpuolisoni lisäksi vuonna 2013 ja 2015 syntyneet lapsemme sekä vuonna 2022 syntynyt italianvinttikoira.

Olen työskennellyt monissa tehtävissä. Nuoruuden kesätyöni tein rautakaupassa. Opintojeni ohessa toimin vammaisen henkilön henkilökohtaisena avustajana. Vuosina 2004-2009 työskentelin kansanedustajan avustajana. Samoihin aikoihin toimin myös tuottajana opiskelijaporukalla perustamassamme pelialan yrityksessä. Lopulta yritystoiminta ei kantanut vuosikymmenen loppuun asti, mutta se opetti ja kasvatti paljon.

Myöhemmin toimin myös freelance-yrittäjänä. Olen työskennellyt myös Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteerinä ja sen jälkeen tietotekniikan opettajana Tampereen seudun ammattiopisto TREDUn maahanmuuttajakoulutuksessa. Sieltä jatkoin vuonna 2011 Tampereen osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalvelujen apulaispormestariksi. Työ suurehkon kaupungin johdossa opetti paljon ja antoi hyvät eväät julkishallintoon ja johtamiseen. Toimin apulaispormestarina lopulta vajaan neljän vuoden ajan, vaikuttaen näkyvästi monissa kysymyksissä. Koska pormestarimalli ei tunne virkavapaata, jouduin luopumaan apulaispormestarin tehtävästä tultuani valituksi eduskuntaan.

Eduskunnassa olin jäsen hallintovaliokunnassa ja tulevaisuusvaliokunnassa. Hallintovaliokunnassa käsittelin mm. monia kunta-asioita ja sisäisen turvallisuuden kysymyksiä, ja tulevaisuusvaliokunnassa keskityimme mm. teknologiamurroksen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Olin myös mm. Suomen poliisiasiain neuvottelukunnan ja valtakunnallisen etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNOn jäsen. Toimin myös neljä vuotta esimerkiksi Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskunnassa ja EN:n komiteoissa. Lisäksi olin mm. jäsen parlamentaarisessa liikenneverkkoryhmässä, tiiviisti mukana sote-lakien käsittelyssä ja Suomen tiedustelulainsäädännön valmistelussa. Pääsin tekemään myös monia kansainvälisiä tehtäviä.

Työ eduskunnassa oli antoisaa. Valitettavan suuri osa tämän päivän eduskuntatyöstä on kuitenkin tarpeettoman kohinan ja huomiopolitiikan keskellä tarpomista. Yhteiskunnalliselta päätöksenteolta kaipaan enemmän dialogia ja ratkaisukeskeisyyttä, vähemmän poteroita ja polarisaatiota.

Toukokuussa 2019 olin ehdolla Euroopan parlamenttiin ja sain lähemmäs 10 000 ääntä.

Eduskuntatyön päätyttyä jatkoin valtiosihteerinä sisäministeriössä, jossa vastuualueisiini kuuluivat ministeriön hallinnonalan ylimmän johdon tehtävien lisäksi mm. ministerin sijaistaminen, esikuntapäällikön tehtävät ja maan hallituspolitiikan yhteensovittaminen ja toteuttaminen.

Alkukesästä 2021 minut valittiin Hämeenlinnan kaupunginjohtajaksi. Aloitin tehtävässä elokuussa 2021 ja luovuin tässä yhteydessä kaikista poliittisista sidonnaisuuksistani. Olen nykyisin poliittisesti sitoutumaton enkä ole minkään puolueen jäsen..

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (M.Sc.) ja medianomi amk (B.A.). Valmistuin Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelmasta, internet-ja pelitutkimuksen suuntautumisvaihtoehdosta vuonna 2016. Kiitettävillä arvosanoilla arvioidun graduni aiheena oli ikäteknologiaan liittyvä digitaalinen pelaaminen ikäihmisten elämässä. Tarkastelin teknologian ja digitaalisten pelien mahdollisuuksia onnistuvan ikääntymisen ja hyvinvoinnin edistäjinä. Sivuaineena opiskelin journalistiikkaa ja tiedotusoppia. Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän yksikön viestintäpuolelta valmistuin medianomi amk:ksi vuonna 2004. Ylioppilaaksi kirjoitin Rauman lyseon lukiosta vuonna 1999. Vuonna 2019 aloitin tohtoriopinnot Tampereen yliopistossa Informaatiotieteiden tohtoriohjelmassa, liittyen teknologiapoliittiseen sääntelyyn ja sen vaikutuksiin. Tohtoriopinnot ovat tällä hetkellä työtehtävistäni johtuen käytännössä tauolla ja tavoitteenani on palata väitöstyöhön myöhemmin tulevaisuudessa.

Tampereen kaupunginvaltuustossa ehdin toimia yhtäjaksoisesti alkuvuodesta 2005 syksyyn 2021. Kunnallisia luottamustehtäviä minulle karttui vuosien saatossa paljon. Olen listannut ne ansioluettelossani. Toimin esimerkiksi monien tunteman Tampereen Särkänniemen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2017-2021. Lisäksi toimin samoina vuosina Suomen johtavan laboratorioalan yrityksen Fimlab laboratorioiden hallituksen puheenjohtajana. Olen myös HHJ- ja HHJ PJ -koulutettu hallitusammattilainen.

Vapaa-ajallani rentoudun läheisteni seurassa tai sekalaisia asioita harrastaen: puuhastelen lastemme kanssa ja luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta aina historiasta tieteiskirjallisuuteen. Kuuntelen myös päivittäin (lähinnä englanninkielisiä) äänikirjoja. Olen aktiivinen musiikin kuuntelija, vinyylilevyjen keräilijä ja elokuvien ystävä, innokas luonnon ja tähtitaivaan tarkkailija, polkupyöräilijä ja peliharrastaja. Terveyttäni ylläpidän pyöräilyn lisäksi kuntosalilla. Harrastuksistani voi lukea lisää täällä.