Kiitos kaikille 9121 äänestäjälleni! Koska samalla keväälle osuivat paitsi kahdet vaalit, myös hallitusneuvottelut, oli eurovaaleissa kampanjointi erityisen haastavaa. Sikälikin olen tuhannesti kiitollinen saamastani hienosta tuesta!

Olen Vihreiden ehdokkaana Euroopan parlamenttiin. Ehdokasnumeroni on 244. Haluan olla mukana rakentamassa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää Eurooppaa, joka on ilmastonsuojelun, digitalisaation ja ihmisoikeuksien edelläkävijä. Eurooppaa, joka pitää kiinni vapaudesta ja avoimuudesta eikä käperry itseensä tai menneisyyteen. Näissä eurovaaleissa päätetään unionin ja koko Euroopan suunta.

Ajankohtaisista EU-kysymyksistä olen perehtynyt mm. ilmastopolitiikkaan, digitalisaatioon ja ihmisoikeuksiin. Euroopan parlamentti on minulle erittäin tuttu paikka aiemman työkokemukseni kautta.

Minulla on monipuolinen kokemus päätöksenteosta eri tasoilta. Olen toiminut mm. kansanedustajana ja Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskunnassa. Eduskunnassa olin kaudella 2015-2019 vihreän eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja ja jäsen mm. muuttoliikeasioista ja turvallisuudesta vastaavassa hallintovaliokunnassa, sekä teknologiapolitiikasta, ennakoinnista ja kestävästä kehityksestä vastaavassa tulevaisuusvaliokunnassa. Euroopan Neuvostossa toimin mm. sen tasa-arvokomiteassa. Aiemmin olen työskennellyt mm. Tampereen kaupungin apulaispormestarina ja yrittäjänä. Koulutukseltani olen MSc (FM) ja BA (medianomi amk) informaatiotieteistä ja viestinnästä.

Toukokuussa 2019 olen mukana Suomen hallitusneuvotteluissa, hallitusohjelman Eurooppa-työryhmän vetäjänä.

Poliittisen linjani perustana ovat arvot, joiden takana olen valmis seisomaan tiukastikin: reiluus, oikeudenmukaisuus ja vapaus. Teen työtä sen puolesta, että jätämme maailman lapsillemme paremmassa kunnossa, hyvän elämän ja kestävän tulevaisuuden turvaten.

Olen perehtynyt moneen asiaan mutta erityisosaamistani ovat digitalisaatio- ja teknologiapolitiikka. Teknologia ja digitaaliset palvelut ovat yhä merkittävämpi osa yhteiskuntia ja päättäjiksi tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat tehdä eettisesti kestävää, ihmislähtöistä teknologiapolitiikkaa ja lainsäädäntöä. Merkittävimmät digitalisaatiota koskevat päätökset tehdään EU-tasolla.

Hyvän ja aikaansaavan poliitikon on tunnettava päätöksenteon rakenteet ja miten niissä toimitaan. Hyvän poliitikon on oltava myös yhteistyökykyinen ja taitava poliittisessa vaikuttamisessa. Nämä ovat vahvuuksiani. Minulla on lähes 20 vuoden kokemus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta eri tasoilla.

Vastaukseni Helsingin Sanomien vaalikoneeseen löytyvät täältä

Ansioluettelooni voi tutustua täällä

Europarlamenttivaalit käydään 26.5.2019. Ennakkoäänestys järjestetään 15.-21.5.