Vihreät valitsevat kesäkuussa puolueelle puheenjohtajan. Tarkoitus on tehdä poliittista historiaa valitsemalla puheenjohtaja jäsenäänestyksellä.

On vielä epäselvää, pääsemmekö (tai joudummeko, riippuu näkökulmasta) hallitukseen vai oppositioon. Joka tapauksessa vihreiden linja kaipaa kirkastamista ja nyt alkava nelivuotiskausi tulee olemaan vaikea.

Vihreiden on tiivistettävä viestiään, ärhäköidyttävä tarvittaessa ja tuotava edelleen uusia avauksia julkisuuteen.

Jos haluamme muodostaa uskottavan vaihtoehdon, meidän on ainakin pysäytettävä punavihreiden nuorten kannattajiemme vuoto vasemmistoon, tarjottava uskottava vaihtoehto kokoomuksen ja vihreiden välillä häilyville liberaaleille ja huomioitava aiempaa paremmin se, että Suomi on muutakin kuin parin suurimman kaupunkimme keskustakorttelit. Vihreiden on lisättävä kannatustaan myös esimerkiksi yrittäjien ja ikääntyvän väestön keskuudessa.

Ekokatastrofi ei pysähdy seuraavaksi neljäksi vuodeksi ja ympäristöviestiämme on teroitettava edelleen. Valtion velkaantuminen on saatava hallintaan ja tuloerojen kasvu on pysäytettävä.

Haastavassa tilanteessa tarvitaan rohkeutta. Siksi kannatan Ville Niinistöä vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hän on monipuolinen poliitikko, joka näkee myös laatikon ulkopuolelle. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana Ville on kerännyt kovan luokan poliittista kokemusta ja uskottavuutta, joka on välttämätöntä puoluejohtajan tuulisella paikalla.

Ville Niinistön johdolla vihreät ovat jatkossakin vapaamielinen vastavoima suvaitsemattomuudelle ja yleiselle konservatiivisuudelle. Minun vihreäni ovat realistisia idealisteja, jotka ovat valmiita tekoihin silloin, kun muut puolueet laittavat vihreät lasit päähän ja jättävät loput mainostoimiston huoleksi tai huutelevat ainoita totuuksia kentän laidalta. Minun vihreäni pyrkivät luomaan valtiosta mahdollistajan, joka huomioi yksilöt ja sovittaa kulutuksen planeetan kantokyvyn rajoihin.

Politiikka tarvitsee luovuutta. Hyvä esimerkki on perustulomalli, jonka suunnittelussa Ville on ollut avainhenkilöitä. Perustulon kaltaiset uudistukset ovat juuri sellaista sosiaalipolitiikkaa, joka uudistaa rakenteita ja auttaa yksilöitä.

Ville on kiinnostunut myös mm. tietoyhteiskuntapolitiikan sisällöistä. Tämä politiikan osa-alue on nyt jäämässä lapsipuolen asemaan eduskunnassa ja vihreiden täytyy huolehtia siitä, että Suomesta kehittyy avoin ja luova tietoyhteiskunta. Plussana mainittakoon, että Ville on ottanut myös selkeän puoltavan kannan Tampereen ja Turun kaupunkiraideliikenteeseen.

Vihreiden vaalitappiota on turha kaataa yksin nykyisen ja monin paikoin onnistuneen puoluejohtomme niskaan. Oli kuitenkin selvästi nähtävissä, ettemme pärjänneet mediassa ja teimme joitakin vääriä liikkeitä. Naimalakoilla ei paljoa kannatusta herunut. Uskon, että Ville Niinistö tarjoaa hyvän vaihtoehdon skarpata myös julkisuuden areenoilla.

Jos haluat osallistua Villen puheenjohtajakampanjaan Pirkanmaalla, ota yhteyttä suoraan minuun!

Villen kotisivut: villeniinisto.fi