Tampereen kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Riitta Koskinen ilmoitti eilen väistyvänsä ryhmänsä puheenjohtajan paikalta. Tuore varapuheenjohtaja Leena Kostiainen nousee uudeksi ryhmyriksi. Onnittelut vihreiden puolesta Leenalle!

En yleensä kommentoi muiden ryhmien henkilöasioita, mutta koska suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja on käytännössä se henkilö, jonka kanssa eniten arjessani vihreiden nimissä asioin, en malta olla toteamatta paria sanaa.

Riitta Koskinen on ollut erinomainen yhteistyökumppani ja meidän on ollut luontevaa sovitella ryhmiemme välisiä välillä värikkäitäkin näkemyksiä yhteen kuluneen kahden vuoden aikana, usein lähes päivittäin. Riitta on ollut myös keskeisesti vaikuttamassa mm. siihen, että Tamperetta johdetaan nykyään demokraattisemmin ja läpinäkyvämmin. Kiitos Riitalle jo nyt tähänastisesta yhteistyöstä, vaikka jatkuuhan se yhteistyö toki, sillä ei Riitta onneksi mihinkään ole katoamassa.

Uudeksi ryhmyriksi nouseva Leena Kostiainen on ollut tiiviisti mukana ryhmien välisissä neuvotteluissa ja paikallisen politiikan ytimessä kuluneiden kuukausien ajan. Hän on osoittanut mielestäni hyvää yhteistyöhenkeä ja aitoa sekä innostunutta paneutumista kaupungin asioihin. Olen varma, että Leena on erinomainen ryhmyri. Vihreät ovat iloisia hänen valinnastaan.

Demarien Pekka Salmi ja Atanas Aleksovski ovat jo aiemmin osoittautuneet tiukoiksi mutta reiluiksi ja rakentaviksi neuvottelijoiksi silloinkin, kun erimielisyydet ryhmiemme välillä ovat olleet suuria. Vasemmistoliiton niin ikään tuore ryhmyri Mikko Aaltonen on paitsi hyvä tyyppi niin myös sovitteleva asialinjan vetäjä. Kaiken kaikkiaan jos näistä ryhmyreistä on kiinni, meillä on Tampereella hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin!