Kiitos kaikille 643 äänestäjälleni! Määrä tuntuu huikealta. Äänimääräni kasvoi noin kolmanneksella edellisistä kunnallisvaaleista. Tämä oli iloinen yllätys, sillä kulunut valtuustokausi on ollut aika vaikea säästöpäätöksineen ja ensikertalaisena taisin joutua enemmän kuin pari kertaa odottamattomiin tilanteisiin. Kiitos myös tukiryhmälleni, tsempanneille kavereille ja kanssaehdokkaille ja tietenkin avustajalleni Tuurelle!

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana jännitin tietenkin myös koko ryhmämme tulosta. Menetimme yhden paikan, mutta niin menettivät lähes kaikki muutkin. Perussuomalaiset saivat viisi lisäpaikkaa ja kuluneen kauden pääoppositiopuolue demarit yhden. Vihreille tämänkertainen tulos oli kaikkien aikojen toiseksi paras Tampereella ja kymmenen valtuutettua on paljon. Edellisistä kunnallisvaaleista listamme äänimäärä laski noin 1770 äänellä ja koko vaalien äänestysaktiivisuus jäi aivan liian alhaiseksi. Seuraavalla kerralla täytyy pyrkiä parempaan. Viime eduskuntavaaleihin verrattuna kannatuksemme kuitenkin kasvoi selvästi. Kiitos kaikille, jotka uskoivat äänensä listallemme!

Mielestäni vihreät tekivät iloisen ja positiivisen kampanjan. Nämä olivat Tampereella kuitenkin selvästi ei-vaalit joissa muutama yksityiskohta ja lähinnä rantaväylän tunneli dominoivat vaalikeskustelua ähkyyn asti. Tästä huolimatta  ryhmämme myös uudistui ja nuoreni eli tulemme saamaan uusia raikkaita ideoita valtuustoon.

Säilytimme asemamme kaupungin kolmanneksi suurimpana valtuustoryhmänä heti kokoomuksen ja demarien jälkeen. Perussuomalaiset jäivät neljänneksi ja vasemmistoliitto putosi viidenneksi. Neuvottelut tulevasta valtuustokaudesta, pormestariohjelmasta ja mm. apulaispormestarien paikoista ovat jo alkaneet ja ne tulevat olemaan jännittävät. Toivottavasti ryhmiltä löytyy riittävästi rakentavaa yhteishenkeä.

Lähden toiselle valtuustokaudelle toiveikkain mielin. Erityisesti kulttuuri- ja liikuntapalveluissa on paljon kehitettävää ja myös puolustettavaa. Ratikkahankkeen pitää mennä eteenpäin ja meidän täytyy turvata lähipalveluja. Kestävästä kehityksestä ja esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ei puhuttu näissä vaaleissa oikeastaan sanaakaan, mutta haasteet ovat edelleen samat. Toivottavasti Tampere vihertyy ensi kaudellakin. Vanhaa valtuustokautta ja nykyistä apulaispormestarin pestiä on jäljellä vielä tammikuun loppuun ja sekin aika täytyy käyttää hyväksi. Uusi valtuusto ottaa ohjat tammikuun lopulla.

Ja vielä pieni pyyntö teille hyvät äänestäjät. Olkaa yhteydessä aina kun siltä tuntuu. Valtuustossa istutaan teidän ansiostanne!