Tiedote 5.4.2016

Vihreiden kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja puolueensa liikennepoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kiittelee pääministeri Sipilän hallitusta Tampereen raitiotiehankkeen sisällyttämisestä budjettiriihessä päätettyihin kehyksiin. Parviaisen mukaan Tampereen raitiotie on todettu hyötykustannussuhteeltaan kannattavaksi investoinniksi ja se mahdollistaa koko kaupunkiseudun kestävän kasvun ja elinvoimaisuuden pitkälle tulevaisuuteen. Hankkeen edetessä sen seudullinen merkitys korostuu entisestään.

”Satsaamalla Tampereen ratikkaan hallitus mahdollistaa kaupunkikehityksen ja kestävän kehityksen kannalta Tampereen seudun kenties kaikkien aikojen merkittävimmän infrainvestoinnin rakentamisen”, Parviainen toteaa.

”Tampereen raitiotie on sisältynyt valtion aiempaan liikennepoliittiseen selontekoon, jonka linjaa hallitus nyt onneksi on päättänyt jatkaa ja viedä näiltä osin eteenpäin”, Parviainen sanoo. ”Henkilökohtaisesti olen myös onnellinen siitä, että jo pelkästään uusimmassa inkarnaatiossaan lähes vuosikymmenen ajan valmisteltu ja monien vaalien kestoaiheena ollut raitiotie voi vihdoin liikahtaa myös valtion näkökulmasta eteenpäin”, Parviainen kiittelee.

 

Lisätietoja
Olli-Poika Parviainen
Kansanedustaja, Vihreiden kaupunginvaltuutettu
Tampere
050 513 2005