Tampereen kaupunginvaltuutettu ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen tavoittelee ehdokkuutta eduskuntavaaleissa Pirkanmaan vihreiden listalta. Tampereen vihreille laatimassaan kirjeessä Parviainen perustelee ehdokkuuttaan mm. näkyvällä asemallaan Tampereen politiikassa ja kokemuksellaan vihreästä järjestö- ja eduskuntatyöstä.

”Eri valtuustoryhmien usein hyvin erilaistenkin intressien sovittaminen yhteen muistuttaa paljon sitä työtä, jota eduskunnassa on tehtävä mikäli siellä haluaa oikeasti vaikuttaa”, sanoo Parviainen, joka on Tampereella yhteistyökykyisen ja hyvän neuvottelijan maineessa.

29-vuotias Parviainen on koulutukseltaan viestintäalan medianomi amk (TAMK/TTVO 2004). Hän työskentelee freelancerina ja Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteerinä. Aiemmin Parviainen on työskennellyt mm. viisi vuotta kansanedustaja Oras Tynkkysen (vihr.) avustajana ja tuottaja-tiedottajana pienessä mediatalossa.

Parviainen on perustanut Tampereen vihreät nuoret, johtanut Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa, istunut neljä vuotta vihreiden puoluehallituksessa ja toiminut Tampereen vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtajana vuosina 2006-2008. Lisäksi hän on toiminut useissa eri kansalaisjärjestöissä.

Tällä hetkellä hän toimii mm. Tampereen kaupunginhallituksen jäsenenä ja kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston puheenjohtajana. Valtuustossa Parviainen on profiloitunut mm. joukko- ja kevytliikenteen, ympäristön, elävän kaupunkikulttuurin ja hallinnon avoimuuden puolestapuhujana. Parviaisen kampanjapäällikkönä toimii Tampereen vihreiden voitokkaan kunnallisvaalikampanjan vuonna 2008 organisoinut yht. yo, Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja Salla Sinkkonen.

Tampereen vihreät esittää ehdokkaita vuosikokouksessaan 23.3. Lopulliset päätökset ehdokaslistasta tekee Pirkanmaan vihreä liitto, joka asettaa ensimmäiset ehdokkaat kevätkokouksessaan 27.3.

Lisätietoja

Olli-Poika Parviainen
opp(at)vihreat.fi
www.ollipoikaparviainen.fi

Kampanjapäällikkö
Salla Sinkkonen
salla.sinkkonen(at)vihreat.fi