Tiedote 30.10.2018

Vihreän eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ei asetu ehdolle vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi.
– Asiaa eri näkökulmista pohdittuani olen tullut siihen johtopäätökseen, että luontevin rooli minulle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on nyt keskittyä vastuisiini eduskuntaryhmän johtotehtävissä ja keskittyä tukemaan tulevana lauantaina valittavaa puheenjohtajaa kaikin mahdollisin tavoin, Parviainen toteaa.

– Seuraavalla eduskuntakaudella meidän vihreiden on muutettava Suomen suuntaa niin, että ilmastopolitiikassa otetaan suurempi vaihde ja ympäristönäkökulmat huomioidaan paremmin kaikessa päätöksenteossa. Lisäksi meidän on korjattava koulutusleikkausten aiheuttamat vahingot ja torjuttava määrätietoisesti köyhyttä sekä otettava selkeitä askelia kohti perustuloa. Tätä työtä aion tehdä täysillä, Parviainen sanoo.

– Olen kiitollinen saamastani kannustuksesta. Jos olosuhteet sallivat, olen varmasti kiinnostunut vihreiden puheenjohtajan tehtävästä tulevaisuudessa, Parviainen jatkaa.

– Nyt pitäisin perusteltuna, että poikkeuskauden puheenjohtajan valinnassa painotettaisiin ensisijaisesti aiempaa kokemusta puolueen johtamisesta, Parviainen toteaa.

Olli-Poika Parviainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaalta. Hän on toiminut vihreissä 16 vuotta, aiemmin muun muassa Tampereen apulaispormestarina. Hän on ehdolla uudelleen eduskuntaan kevään vaaleissa.

Lisätietoja
Olli-Poika Parviainen
050 513 2005