Tampereen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (32) asettuu ehdolle Vihreän liiton varapuheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtajisto valitaan puoluekokouksessa 25.–26.5.2013. Tampereen vihreän kunnallisjärjestön hallitus päätti kokouksessaan 9.4. esittää Parviaisen ehdokkuutta 27.4. pidettävälle yleiskokoukselleen, Pirkanmaan vihreille ja edelleen vihreiden puoluekokoukselle.

”Koen voivani olla hyödyksi erityisesti kuntiin ja demokratiaan liittyvissä valtakunnallisissa kysymyksissä. Lisäksi kokemukseni mm. kulttuuri-, elinkeino-, ja tietoyhteiskuntakysymyksistä ja suurehkon kaupunkiorganisaation johtotehtävistä voivat hyödyttää vihreitä paitsi puolueen hallinnon ja yleisen toiminnan, myös poliittisten avausten osalta”, Parviainen sanoo.

”Vihreiden kannatuksen kasvattaminen erityisesti kaupunkiseuduilla luo mahdollisuuksia vastuunkantoon ja sitä kautta kannatuksen ja uskottavuuden kasvattamiseen koko maassa. Vihreiden kannattaakin satsata järjestelmällisesti esimerkiksi keskuskaupunkien ympärysalueisiin ja tavoitella kotikaupunkini Tampereen kaltaisissa suuremmissa keskittymissä edelleen määrätietoisesti selkeää toiseksi suurimman puolueen asemaa”, Parviainen toteaa.

Parviainen on toiminut vihreissä kymmenen vuotta. Tänä aikana hän on mm. perustanut Tampereen vihreät nuoret, ollut perustamassa vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa, toiminut kaksi kautta vihreiden puoluehallituksessa, johtanut Tampereen vihreitä, ollut ehdolla eduskuntaan ja toiminut aktiivisesti useissa poliittisissa luottamustehtävissä. Hän työskentelee tällä hetkellä Tampereen osaamisen ja elinkeinojen ja sivistyksen ja elämänlaadun apulaispormestarina. Aiemmin hän on työskennellyt mm. maahanmuuttajakoulutuksessa, hallintotehtävissä ja viisi vuotta kansanedustajan avustajana.

Parviainen johti vihreiden valtakunnallisen kunnallisvaaliohjelman valmistelua syksyn 2012 kunnallisvaalien alla. Lisäksi hän on osallistunut keskeisesti mm. Tampereen kahden viimeisimmän pormestariohjelman valmisteluun.

Kotisivut: ollipoikaparviainen.fi

Ansioluettelo: ollipoikaparviainen.fi/opp/ansioluettelo/

Lisätietoja

Olli-Poika Parviainen

040 806 2576