Kuvan oikeudet: Metsäkeskus, Pirkanmaan alueyksikkö.

tiedote 10.4.2018

Vihreiden kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuutettu Olli-Poika Parviainen vaatii, että Ruotulan golfkentän alueen tulevaisuus ratkaistaan kajoamatta Kaupin virkistysalueiden luontoarvoihin.

Tampereen kaupunki on laatinut esiselvityksen Ruotulan golfkentän alueen tulevaisuudesta. Kaupunginvaltuuston ponnen mukaisesti on selvitetty paitsi golfkentän siirtoa, myös uuden asuinalueen rakentamista raitiotiereitin varrelle. Esiselvityksen mukaan 10 000 asukkaan asuinalue ja golfkentän säilyttäminen alueella voitaisiin yhdistää, kuitenkin ponnen vastaisesti Kaupin luontoarvojen kustannuksella.

Parviaisen mukaan Kaupin virkistysalueen nakertamista erilaisin syin on esitetty säännöllisin väliajoin jo vuosia. ”Teema on noussut esiin milloin Kiikkistensalmen sillan ja autoilun edistämisen, milloin rakentamistarpeen vuoksi”, Parviainen kertoo. Nyt Kaupin luontoalueita pohditaan karsittavaksi, jotta Ruotulan golfkenttää ei tarvitsisi siirtää Pirkkalaan tai muualle.

”Kaupin virkistysalueet ovat poikkeuksellisen merkittävä luontoalue aivan kantakaupungin kupeessa. Kaupin luontoarvojen turvaaminen on oltava suunnittelutyön lähtökohta, mutta nyt ympäristökysymykset ovat olleet tässä muuten sinänsä ansiokkaassa työssä sivuosassa”, Parviainen sanoo.

Kaupungin tutkimissa kolmessa vaihtoehdossa ei ole juurikaan pohdittu luontoarvoja, ja vaihtoehdoista vain golfkentän siirtoon muualle perustuva vaihtoehto C on virkistysalueiden tulevaisuuden kannalta neutraali. Kaksi muuta vaihtoehtoa nakertavat vääjäämättä Kauppia. Tämän oven avaaminen ei ole Parviaisen mukaan hyväksyttävää, vaan alueelle on löydettävä ratkaisu jossa luontoarvot turvataan aidosti riippumatta siitä miten golfkentän suhteen päätetään edetä.

”Kaupin Alue toimii kaupungin keuhkoina ja virkistymispaikkana tuhansille tamperelaisille. Alueen luontoarvojen turvaaminen ei tarkoita vain erikseen luonnonsuojelualueeksi säädetyn alueen säilyttämistä, vaan kokonaisuutta. Mahdollinen täydennysrakentaminen ja muu kaupunkikehitys on tehtävä luontoalueet aidosti turvaten”, Parviainen toteaa.

Lisätietoja

Olli-Poika Parviainen

050 513 2005

Lisätietoja: Tampereen kaupungin esiselvitys

(Kuva: Metsäkeskus, Pirkanmaan alueyksikkö)