Tiedote 7.8.2017

Vihreiden kansanedustaja, eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen esittää koulujen loma-ajan asteittaista siirtämistä myöhemmäksi siten, että kesälomakausi alkaisi juhannuksesta ja jatkuisi elo-syyskuun vaihteeseen. Tämä siirtäisi lukuvuoden ajankohtaa noin kahdella viikolla.

– Käytännössä elokuu on yleinen lomakuukausi paitsi Euroopassa, myös yhä kasvavammissa määrin Suomessakin niin työelämän kuin kelienkin puolesta, Parviainen sanoo.

– Monet pitävät lomansa mieluiten lämpimämpinä kuukausina loppukesästä ja toisaalta Suomen lomakautta tulisi jakaa siten, että palveluja olisi saatavilla paremmin myös heinäkuussa, Parviainen jatkaa.

Siirto mahdollistaisi Parviaisen mukaan sen, että matkailukausi Suomessakin jatkuisi pidemmälle syksyyn, kuten monissa Euroopan maissa on tapana. Monet yritykset arvioivat siirron vaikutusten olevan liiketoiminnalle positiivista. Erityisesti matkailualan toimijat kannattavat sitä, että koulujen kesälomien alkamisaikaa tulisi myöhentää Suomessa lähemmäksi yleistä eurooppalaista lomakautta. Siirto mahdollistaisi ulkomaalaisten matkailijoiden paremman palvelun.

– Hallitus voisi selvittää muutoksen vaikutuksia työllisyyteen ja talouteen esimerkiksi kokeilulla. Kysymys ei ole rahasta vaan tahdosta, Parviainen toteaa.

Parviainen jätti tänään kirjallisen kysymyksen asiasta opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vastattavaksi. Tamperelainen Parviainen on vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustaja.

 

Lisätietoja
Olli-Poika Parviainen
050 513 2005