Julkaistu Kaupunkilehti Tamperelaisessa 10.7.13

Tammerfestin Timo Isomäen haastattelusta Tamperelaisessa (29.-30.6.) saattoi saada kuvan paikallisten ja nousevien bändien esiintymismahdollisuuksien heikkenemisestä tänä kesänä, koska kaupunki ei myöntänyt Tammerfestille avustusta. Tätä rahaa on aiemmin käytetty erilaisten ilmaistapahtumien järjestämiseen.

Kaupunki on uusinut avustuslinjauksiaan siten, että avustukset kohdistuvat ensisijaisesti taloudellista voittoa tavoittelemattomille toimijoille. Myös kaupungin säästöohjelma on pakottanut pohtimaan uusia tapoja mahdollistaa kulttuuritarjontaa. Hyvä puoli tilanteessa on se, että se mahdollistaa myös uusien luovien ideoiden kokeilut ja vanhojen tukimuotojen kriittisen arvioinnin siten, että saamme samalla tai jopa vähemmällä rahalla enemmän.

Tänä kesänä kaupunki on satsannut mm. juhannuksena järjestetyn uuden Valtterifestivaalin ilmaistarjonnan mahdollistamiseen ja Laikunlavalle Tammerfestin aikana järjestettävään kaksipäiväiseen Valoa Pop Up -tapahtumaan, jossa esiintyy useita paikallisia bändejä. Lisäksi kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät puistokonsertteja ja muita tapahtumia kesän aikana. Myös Tammerkosken Sillalla -tapahtumalta tehtiin kovan kysynnän vuoksi erillinen ilmaisten tapahtumien tilaus.

Kaupungin kannalta tärkeintä on, että asukkaille on tarjolla mielenkiintoista ja vaihtelevaa ilmaisohjelmaa. Kaupallinenkin tarjonta on tärkeää, mutta sitä tuetaan ensisijaisesti välillisesti muilla keinoin. Tänä vuonna kaupungin mahdollistaman ilmaien musiikkiohjelman määrä on vähintään aiempien vuosien luokkaa siitä huolimatta, että samalla on myös säästetty.

Olli-Poika Parviainen
Apulaispormestari
Tampereen kaupunki
Osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalvelut