Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 27. maaliskuuta 2014 Tesoman palloiluhallin hankesuunnitelman jatkosuunnittelun pohjaksi.

Länsi-Tampereelle rakennettavaan Tesoman palloiluhalliin saadaan yhteensä 3 320 bruttoneliömetriä liikuntatilaa. Halli sijoittuu liikuntapainotteisen Tesoman koulun läheisyyteen. Hallin ansiosta koulun liikuntapainotteisuus paranee ja monipuolistuu entisestään. Tilat ovat käytettävissä myös koulujen aamu-, iltapäivä- ja hip-toiminnassa. Lisäksi halli tarjoaa hyvät olosuhteet urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen toimintaan.

Tesoman palloiluhalliin tulee 1300 neliön sali muun muassa koripallon, lentopallon, salibandyn ja futsalin harjoitteluun ja kilpailuihin. Palloilusali voidaan jakaa kolmeen osaan siten, että jokaiseen osaan mahtuu harjoittelukäyttöön sopiva koripallokenttä. Täydessä mitassa sali on lajisääntöjen mukainen salibandykenttä. Lisäksi saadaan 600 hengen katsomo, mikä mahdollistaa suurehkojen kisojen tai tapahtumien järjestämisen. Halliin on suunniteltu myös hyvät aulatilat, kanttiini sekä 200 neliön kuntosali, jota voivat käyttää paitsi koululaiset myös alueen asukkaat.

Tesoman palloiluhallin kustannusarvio on 6 823 000 euroa. Vuosivuokraksi muodostuu 695 947 euroa, josta pääomavuokran osuus on 477 666 euroa ja tontin vuokran sekä ylläpidon osuus on 218 281 euroa. Lisäksi tulevat muun muassa henkilökunnan palkkakulut. Sivistys- ja elämänlaatupalvelut vastaavat palloiluhallin vuosikustannuksista.

Hankesuunnitelma tulee tilojen osalta myös kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johtokunnan hyväksyttäväksi. Tilojen omistaja on Tilakeskus, joten hankesuunnitelma käsitellään myös Tilakeskuksen johtokunnassa. Hankesuunnitelman hyväksynnän jälkeen tehdään toteutussuunnitelma, jonka hyväksyy Tilakeskuksen johtokunta.

Hankkeelle haetaan valtionavustusta 750 000 euroa, jonka saaminen edellyttää, että hanke käynnistyy vasta avustuspäätöksen jälkeen. Tästä syystä lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolla, että hallin rakentaminen aloitetaan vasta vuonna 2015.

Teksti: Aila Rajamäki

Lisätietoja

Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen
Matkapuhelin 040 806 2576

Tilaajapäällikkö Lauri Savisaari
Matkapuhelin 040 801 6081