Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto aikaisti tänään esityksestäni osaltaan Tampereen kaupungin tavoitetta ratikan rakentamisen aloittamisesta vuodesta 2018 vuoteen 2015. Asiaa käsiteltiin osana kaupungin tulevia investointeja. Myös ratikan suunnittelua päätettiin osaltaan nopeuttaa.

Sain tukea mm. demarien Hanna Tainiolta ja kokoomuksen Riitta Koskiselta. Kokoomuksen Erkki Axén sen sijaan vastusti esitystäni ja jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Ratikalla on edessään vielä monta mutkaa. Jos haluamme saada hankkeeseen ulkopuolista rahoitusta, on valtio saatava sitoutettua hankkeeseen mahdollisimman nopeasti. Ratikka pitäisikin saada myös seuraavien hallitusneuvottelujen asialistalle. Nykyisen valtiontalouden tilan tietäen tässä riittää haastetta. Jos Tampere olisi edennyt alkuperäisellä esityksellä ja tavoitellut rakentamisen aloittamista vasta vuonna 2018, olisi asia voinut lykkääntyä seuraavan hallituksen jälkeiseen aikaan ja epävarmuus olisi lisääntynyt entisestään.

Aikaistettu aikataulu on haastava mutta realistinen. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että hankkeen suunnittelu etenee nopeasti.