Mediatiedote 17.10.2011

Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business jaetaan venäläiselle musiikkialan vaikuttajalle Musiikki & Media -tapahtumassa lauantaina 22.10.

Yksi nyky-Venäjän merkittävimmistä kulttuurivaikuttajista ja maailmanlaajuisestikin tunnettu musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky saa Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business -palkinnon Tampere-talossa pidettävässä Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa lauantaina 22.10. klo 18. Palkinto on huomionosoitus kansainväliselle musiikkialan aktiiville, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alan kehitykseen ja arvostukseen.

Troitsky oli avainasemassa jo vaihtoehtoisen neuvostorockin nousussa 1980-luvulla ja journalistina hän toi ilmiön kansainväliseen tietoisuuteen. Sittemmin hän on toiminut aktiivisesti eri medioissa ja konserttipromoottorina sekä pyörittänyt omaa levymerkkiä. Artemyi Troitsky on auttanut myös lukuisia suomalaisyhtyeitä heidän urallaan Venäjällä.

”Olen todella otettu Tampere Music Award -palkinnosta. Musiikkibisnes ja -media ovat huomioineet minut useilla palkinnoilla, mutta mitkään näistä tunnustuksista eivät ole tulleet Venäjän valtion taholta. Merkittävin palkintoni taitaa olla tähän mennessä Udmurtian kunniakansalaisen titteli. Ottaen huomioon, että Udmurtia on idässä sijaitseva suomalais-ugrilainen alue, näen tässä ja Tampere Music Award -palkinnossa selkeän yhteyden. Olen myös iloinen siitä, että palkinnon saajana seison nyt samoissa joukoissa edellisen saajan Rein Langin, vanhan eestiläisen ystäväni ja Neuvostoliiton aikaisten indiemusiikkiseikkailujeni toverin, kanssa. Olen onnellinen, että palkintoni tulee Suomesta, sillä olen suomalaisen musiikin suuri fani ja tehnyt paljon töitä sen edistämiseksi Venäjällä: hoitanut lisensointeja, järjestänyt konsertteja ja festivaaleja sekä tehnyt radiopromootiota. Tuntuu siltä, että tämä palkinto on ansaittu!”, kommentoi palkintoaan Artemyi Troitsky.

Koko suomalaisen musiikkialan ja yli 100 kansainvälistä ammattilaista yhteen kokoava Musiikki & Media -tapahtuma järjestetään Tampereella 20.-23.10. Tapahtuma huipentuu Industry Awards -gaalaan, jossa menestyneimpiä kotimaisia alan ammattilaisia on palkittu jo 22 vuoden ajan. Tampere Music Award jaetaan kansainväliselle toimijalle toista kertaa. Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten sekä Venäjän ja Baltian musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka.

Palkinnon luovuttaa hiljattain Tampereen osaamisen ja elinkeinojen ja sivistyksen ja elämänlaadun apulaispormestariksi valittu Olli-Poika Parviainen. Hänen mukaansa Musiikki & Media edustaa juuri sellaista luovaa taloutta, jota Tampereen kaupunki pyrkii osaltaan edistämään.

Musiikki & Median visio kasvaa kansainvälisesti Venäjän ja Baltian markkinoiden asiantuntijaksi edistää myös Tampereen kaupungin ja koko Suomen elinkeinopoliittisia tavoitteita. ”Musiikkisektoria ravistelee voimakas rakennemuutos ja haluamme tehdä osamme, jotta alan menestystarinat ovat jatkossakin mahdollisia. Musiikki & Media on tähän erinomainen työkalu”, Parviainen toteaa.

Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business-  palkinnot:

Oikeusministeri Rein Lang, Viro (2010)

Kulttuurivaikuttaja ja musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky, Venäjä (2011)

Artemyi Troitskyn pressikuva: http://www.musiikkimedia.fi/fi/medialle2011/

www.musiikkimedia.fi

Lisätiedot:Musiikki & Media,

ProPromotion Oy