Luovilla aloilla tarkoitetaan mm. media- ja sisällöntuotantoa, viestintäalaa, taidealoja, liikunta- ja elämysaloja, pelialaa ja kulttuurituotantoa.

Tampere kärsii kroonisesta työttömyydestä ja rakennemuutos ravistelee elinkeinojamme. Voisiko luovien alojen tukeminen vastata haasteeseen?

Kyllä voisi. Kaksi yliopistoa ja maan parhaisiin lukeutuva ammattikorkeakoulu tuottavat merkittävää osaamista käyttöömme.

Turussa kulttuuripääkaupunkihanke työllistää lukuisia paikallisia luovien alojen yrityksiä ja hankkeen sydämeksi suunnitellusta Logomosta muodostetaan luovien alojen keskus. Tampereen vastaava hanke on edennyt takkuillen ja Luova Tampere -hankekin on määräaikainen. Paljon on kuitenkin tehtävissä.

Esimerkiksi pelialalla pienpelaamista suosiva trendi mahdollistaa menestystarinat pienehkölläkin budjetilla ja elämystuotannon kysyntä on kasvussa.

Uuden Tehtaan kaltaisia innovaatiohankkeita ja esimerkiksi sen alla toimivaa opiskelijoiden yrittäjyyttä edistävää Demolaa on tuettava jatkossakin. Satsataan erityisesti opintojensa loppusuoralla olevien yrittäjyyden edistämiseen ja laajennetaan erilaiset ketterät hautomopalvelut useamman ulottuville.

Paikalliset ideat tarvitsevat tuettua kansainvälistä markkinointia. Tampere voi tukea luovuutta myös hankinnoissaan ja viestinnässään.

Tampere ei ole Euroopan kulttuuripääkaupunki. Sen sijaan se on Suomen epävirallinen alakulttuuripääkaupunki. Hyödynnetään myös kuriositeetit ja annetaan taiteelle tilaa.

Turvataan siis Tampereen elinvoima madaltamalla kynnystä luovaan yrittäjyyteen ja otetaan tavoitteeksi luovaakin luovempi Tampere.