Fimlab Laboratoriot Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on ylimääräisessä yhtiökokouksessa 22.11.2017 nimitetty filosofian maisteri Olli-Poika Parviainen. Parviainen on 37-vuotias tamperelainen kansanedustaja ja vihreän eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. Tampereen elinvoimapalvelujen apulaispormestarina. Fimlabin lisäksi hän toimii mm. Tampereen Särkänniemi Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

‐ Fimlab on laboratorioalan edelläkävijä. Fimlabilla on erinomaiset mahdollisuudet kääntää sote-uudistuksen tuomat muutokset vahvuudeksi. Tartun innolla haasteeseen laajentaa maakuntarajat ylittävää yhteistyötä korkeatasoisten julkisten diagnostiikkapalveluiden turvaamiseksi. Haluan myös kiittää edellistä hallitusta ja jatkaa sen viitoittamaa kasvun strategiaa viemällä eteenpäin ansiokkaasti tehtyjä ja käynnistettyjä hankkeita, toteaa Olli-Poika Parviainen.

Parviainen korostaa, että Fimlabin kaltaisen julkisomisteisen yhtiön tärkeä rooli markkinahäiriöiden hillitsijänä ja laboratorioalan korkean kotimaisuusasteen turvaajana tulee kasvamaan entisestään, jos ja kun sote-uudistukseen liittyvä markkinallistaminen etenee ja esimerkiksi ulkomaiset terveysalan toimijat pyrkivät laajentamaan toimintaansa Suomessa. Laboratorioalan kotimainen asiantuntijuus on tärkeä tukipylväs terveystieteelliselle tutkimukselle ja sitä kautta koko terveydenhuollon toiminnalle ja kehitykselle. Myös tutkimusten laadulla on suuri merkitys. Jopa 70 % lääkärien tekemistä hoitopäätöksistä perustuu laboratoriotutkimuksiin.

‐ On ensiarvoisen tärkeää turvata laadukkaat ja alueellisesti kattavat terveydenhuollon laboratorio- ja diagnostiikkapalvelut tässä markkinatilanteen muutoksessa, toteaa Parviainen.

Tiedote 22.11.2017