Mielipidemittausten mukaan vihreillä on loistavat mahdollisuudet tuplata edustajansa europarlamentissa ja saada kaksi paikkaa. On vain muutamista tuhansista äänistä kiinni, saavatko vihreät toisen edustajan vai meneekö paikka kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten vaaliliitolle.

Nykyisessä maailmanjärjestyksessä eristäytyminen ja linnoittautuminen periferiaan on kestämätön ratkaisu. Siinä ei ole mitään perustaa eikä mitään suomalaista. Tätä eivät parit bloginihilistit miksikään muuta.

Raamatun ja politiikan sekoittaminen on mielestäni lähtökohtaisesti vaarallista. Vain yksi totuusko? Minä en halua yhteen lähi-idän heimouskontoon pohjaavaa eurooppaa, oli kyse sitten mistä heimosta tahansa.

Ääni vihreille on vastaääni edeltä mainituille.

Vihreä ryhmä on europarlamentissa kaikkein yhtenäisin. Ryhmässä on oivallettu, että kansallinen osaoptimointi kääntyy itseään vastaan ja, että ylikansallisten ongelmien ratkaisu vaatii ylikansallista päätöksentekoa. Maapallo kaikessa moninaisuudessaan ei toimi nationalismin tai yhden totuuden ehdoilla.

Euroopan vihreät ovat johdonmukaisesti tehneet parhaansa ekokatastrofin torjumiseksi ja ihmis- ja eläinoikeuksien sekä tasa-arvon edistämiseksi. Vihreä eurooppa on moniarvoinen ja humaani eikä siellä tarvitse ajatella niin kuin suuryhtiöt, komiteat, yhteen uskomusjärjestelmään takertuvat tai muuten vain pelokkaat ajattelevat. Siellä saa ajatella rohkeasti ihan itse.

Äänestin ennakkoon. Haluaisin nähdä erityisesti Satu Hassin ja Jyrki Kasvin uudessa europarlamentissa.

Satu Hassi on yksi parlamentin aikaansaavimmista mepeistä ja hän ansaitsee jatkokauden. Hän on entinen ministeri, joka on tehnyt työtä ympäristön suojelemiseksi jo silloin, kun olen opetellut itse lukemaan aakkosia. Satu sanoo asiat suoraan ja selkeästi. Se on poliitikolle loistava ominaisuus. Satun ehdokasumero on 227.

Jyrki Kasvi on Suomen johtava tietoyhteiskuntapoliitikko ja yksi niistä harvoista, jotka ymmärtävät syvällisesti tekniikan mahdollisuudet ja riskit. Jyrki on myös humaani moniarvoisuuden ja tasa-arvon sekä vähemmistöjen oikeuksien puolustaja. Vartuin Jyrkin kolumneja lukiessa. Tämä vihreä mies toimisi europarlamentissa sen puolesta, ettei Iso Veli saa meistä yliotetta. Jyrkin numero on 231.

Joten sunnuntaina äänestämään. Ei anneta taantumukselle ylivaltaa!

Kaikki vihreät ehdokkaat löytyvät osoitteesta www.vihreat.fi/fi/eurovaalit