Helpompia väyliä töihin

Maahanmuuttajien työskentely on parhaimmillaan myönteinen asia koko yhteiskunnan kannalta. Kaikki riippuu kuitenkin toteutuksesta. Onnistuminen edellyttää mm. rakentavaa yhteistyötä valtion, työntekijöiden, yritysten ja kuntien välillä. Huoli siitä, että maahanmuuttajia käytettäisiin vain halpana työvoimareservinä, jota hyödyntämällä poljetaan työehtoja ja palkkoja, ei ole perusteeton. Uhka voidaan välttää, mutta ihan itsestään se ei onnistu.

Read more
Korkeakoulutettujen työttömyyteen on puututtava

Julkaistu Tieteen ja Teknologian Vihreiden kevään 2015 vaalilehdessä. Voit lukea lehden kokonaisuudessaan pdf-versiona täällä. Suomea vaivaava työttömyys on yhteiskunnalle suuri haaste. Viime vuoden lopulla valtakunnallinen työttö­ myysaste nousi 13,9 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömiä on Suomessa viimeisimmän tiedon mukaan jo 98 500, ja heistä 43 900 on ollut työttömänä yli kaksi vuotta.   Työllisyyspolitiikassa huomio on ymmärrettävästi kohdistunut […]

Read more
Hälyttävään työttömyystilanteeseen puututtava

Työttömyys kasvaa edelleen Tampereella ja Pirkanmaalla. Samaan aikaan valtio heikentää TE-toimistojen toimintaedellytyksiä. Tilanne on hälyttävä koko maassa. Erityisen suuria ongelmat ovat Pirkanmaan kaltaisilla alueilla, joiden korkea työttömyysaste on kroonistunut.

Read more
Luovaa peliä Tampereella

Pidin puheen Luova Tampere -hankkeen päätösseminaarissa. Kyseessä on vuodesta 2006 alkaen toiminut elinkeino-ohjelma, jonka tavoitteena on ollut synnyttää luovien alojen työpaikkoja ja yrittäjyyttä Tampereelle. Hanke päättyy vuodenvaihteessa. Pohdin hankkeen tuloksia ja maalasin tulevia tavoitteita. Painotus digimediassa, peleissä, työssä ja koulutuspolitiikassa.

Read more