Kansanedustajat: Raitiotie on koko Tampereen seudun etu ja siitä on päätettävä nyt

Tamperelaiset kansanedustajat ja kaupunginvaltuutetut Sanna Marin (sdp), Satu Hassi ja Olli-Poika Parviainen (vihreät) sekä Anna Kontula (vasemmistoliitto) vetoavat Tampereen kaupunginvaltuustoon, jotta se päättäisi ma 24.10. puoltaa viipymättä raitiotien rakentamisen aloittamista kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Read more
Aamulehti: kaupunkejakin voi kehittää kestävästi ja ilmastoa suojellen

Mielipidevastine yhdyskuntarakenteen tiivistämistä kritisoivaan kirjoitukseen Aamulehdessä. Ilmastonmuutokseen sen enempää kuin muihinkaan kohtalonkysymyksiin ei ole yksittäistä ratkaisua. Pienikin yhdellä saralla onnistuminen helpottaa kuitenkin toisella. Mitä paremmin onnistumme tarjoamaan käteviä vaihtoehtoja autoiluun perustuvalle asumiselle ja yhdyskuntarakenteelle, sitä vähemmän tarvitsemme kaikkein kalleimpia uudistuksia teollisuudessa, maataloudessa tai tavaraliikenteessä.  Sekä erilaiset kaupunkialueet että moninaiset maaseudun muodot ovat Suomelle elintärkeä voimavara.

Read more
Vihreiden ryhmäpuhe Tampereen ratikkavaltuustossa

Vihreän valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Tampereen raitiotiehankkeestä päätettäessä 16.6.2014 olemme tekemässä yhtä lähivuosien merkittävimmistä kaupunkirakennetta koskevista päätöksistä. Vuosien suunnittelun jälkeen me olemme vihdoinkin päättämässä Tampereen modernista raitiotiestä. Vihreälle ryhmälle raitiotie on ollut kärkihankkeitamme useissa vaaleissa. Yli sata vuotta sitten ensimmäistä kertaa Tampereella käydyistä raitiotiekeskusteluista on edetty pitkä matka. Henkilökohtainenkin ratikkahistoriani ulottuu vain vuosikymmenen päähän, jolloin Tampereella käytiin […]

Read more