Kaupunkiseutujen katuja, teitä ja infrahankkeita rakennettaessa tulisi ottaa entistä enemmän huomioon ilmasto- ja lapsinäkökulma.
Kaupunkiseutujen katuja, teitä ja infrahankkeita rakennettaessa tulisi ottaa entistä enemmän huomioon ilmasto- ja lapsinäkökulma.
Eduskunnan puhemiehelle YK:n lastenjärjestön UNICEFin Protected on paper? -raportin (19.3.2018) mukaan Suomessa on vakavia puutteita turvapaikanhakijalasten oikeuksien toteutumisessa. Järjestö kritisoi suorasanaisesti, että lapsen etua ei harkita tai se otetaan puutteellisesti huomioon. Lapsen etu on arvioitava yksilöllisesti aina, kun päätös koskee lasta. UNICEF huomauttaa, että lasten saama oikeusapu on puutteellista. Oikeusavun saantia on tällä hallituskaudella heikennetty. […]
toimenpidealoitteessani esitän, että hallitus antaa opetus- ja kulttuuriministeriön valmisteltavaksi suunnitelman kestävän kehityksen kasvatuksesta ja velvoittaa ministeriön huolehtimaan suunnitelman toimeenpanosta sekä siitä, että kestävän kehityksen kasvatus tulee huomioiduksi kaikissa toimialan linjauksissa ja, että Liikkuva koulu -hankkeen puitteissa kannustetaan ko. kärkihankkeeseen varattujen määrärahojen käyttöön myös ulkoilmaopetukseen ja luonnossa liikkumiseen, ja että kokeiluhankkeella selvitetään kiertävään luontokoulutoimintaan tarvittavat resurssit ja hallituskauden aikana tehdään kokeilun perusteella päätös luontokoulutoiminnan resursoinnista
Vihreät näkee koulutusleikkaukset yleisestikin ottaen ongelmallisina. Ymmärrämme kuitenkin monien kuntien vaikean taloustilanteen. Akaan tapauksessa tasapainottamisohjelmassa esitettyjen leikkausten sijaan kannattaisi hakea rohkeasti rakenteellisia uudistuksia, etsiä vaihtoehtoisia tapoja tarjota aamu- ja iltapäivätoimintaa esimerkiksi ostopalveluna, panostaa sähköisiin oppimisympäristöihin ja -materiaaleihin sekä hyödyntää koulujen asiantuntijuus kehittämiskohteiden löytämiseksi.
Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen, varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen kasvattaminen sekä aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan maksujen korotukset jopa kaksinkertaisiksi ovat paitsi lasten hyvinvoinnin näkökulmasta huonoja päätöksiä myös taloudellisesti järjettömiä.