Aamulehti: yksityisautolle vaihtoehto kaikkialla Suomessa

On suomalaisten yhteinen etu, että nekin, joilla ei ole varaa tai muutoin mahdollisuutta omaan autoon, pääsevät käymään esimerkiksi töissä, työhaastatteluissa tai opiskelemassa. Järkevää olisikin, että koko yhteiskunta yhdessä tukee joukkoliikennettä verovaroin. Käytännössä tämä tarkoittaisi nyt ostoliikenteen kasvattamista, ei supistamista.

Hallittu kilpailu junaliikenteessä taas paljastaisi, saisiko jokin muu yhtiö kuin VR lisää liikennevälejä kannattaviksi tai liikennöityä enemmän ostoliikennettä nykyisellä rahalla.

Read more
Olisiko aika neuvotella VR:n sopimus uusiksi?

VR toteuttaa historiansa suurimmat yt-neuvottelut. Säästöohjelma uhkaa satojen työpaikkojen lisäksi hankaloittaa suomalaisten liikkumista merkittävästi. Leikkaukset uhkaavat myös monien alueiden elinvoimaa. Rajut vähennykset ovat kyseenalaisia myös VR:n ja valtion yksinoikeussopimusten tavoitteiden kannalta.

Read more
Vihreiden ryhmäpuhe Tampereen ratikkavaltuustossa

Vihreän valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Tampereen raitiotiehankkeestä päätettäessä 16.6.2014 olemme tekemässä yhtä lähivuosien merkittävimmistä kaupunkirakennetta koskevista päätöksistä. Vuosien suunnittelun jälkeen me olemme vihdoinkin päättämässä Tampereen modernista raitiotiestä. Vihreälle ryhmälle raitiotie on ollut kärkihankkeitamme useissa vaaleissa. Yli sata vuotta sitten ensimmäistä kertaa Tampereella käydyistä raitiotiekeskusteluista on edetty pitkä matka. Henkilökohtainenkin ratikkahistoriani ulottuu vain vuosikymmenen päähän, jolloin Tampereella käytiin […]

Read more