Vuosikertomus 2015

Vuosikertomus on ikkuna kansanedustajan työhön. Ensimmäinen vuosikertomukseni on vuodelta 2015 ja kertoo mitä tein ensimmäisenä vuotenani eduskunnassa, ja tietenkin myös kaupunginvaltuutettuna vuoden aikana. (kansikuva: Janne Kaakinen)

Read more
Aamulehti: Liikkumattomuuteen puututtava

Tarvitsemme liikkumaan kannustavaa yhteiskuntaa. Tämä tarkoittaa avoimia kenttiä ja lenkkipolkuja, lajiolosuhteita sisä- ja ulkolajeille, pyöräteitä, eri-ikäisten liikuntapuistoja ja ihmisten ehdoilla tehtävää alueiden suunnittelua. Tarvitsemme kuntien ohjaamista eduskunnasta käsin ja seurojen ja kanssa tehtävän yhteistyön kehittämistä koko maassa.

Read more
Korkeakoulutettujen työttömyyteen on puututtava

Julkaistu Tieteen ja Teknologian Vihreiden kevään 2015 vaalilehdessä. Voit lukea lehden kokonaisuudessaan pdf-versiona täällä. Suomea vaivaava työttömyys on yhteiskunnalle suuri haaste. Viime vuoden lopulla valtakunnallinen työttö­ myysaste nousi 13,9 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömiä on Suomessa viimeisimmän tiedon mukaan jo 98 500, ja heistä 43 900 on ollut työttömänä yli kaksi vuotta.   Työllisyyspolitiikassa huomio on ymmärrettävästi kohdistunut […]

Read more
Sote-maakunta suorilla vaaleilla kiitos!

Selkeä tapa järjestää sote-uudistus olisi edelleen vihreiden jo viime eduskuntavaalien alla esittämä malli: maakunnallinen sote-alue, jolla olisi verotusoikeus ja jonka päättäjät valittaisiin suorilla vaaleilla. Tämä olisi kuntayhtymää demokraattisempi, päätöksentekokykyisempi ja todennäköisesti tehokkaampi tapa järjestää palvelut.

Read more
Avoin tilaisuus: Energian oma tuotanto kerros-, rivi- ja omakotitalossa

Aurinkopaneelien, aurinkokeräimien tai lämpöpumpun asentaminen kiinteistöön on ympäristöystävällinen teko. Se myös säästää selvää rahaa. Tule kuulemaan asiantuntijalta vinkkejä siitä, miten omaa energiaa voidaan tuottaa erilaisissa kiinteistöissä! Tilaisuudesta on hyötyä yhtä lailla omakotitalossa asuville, mökkeilijöille kuin taloyhtiöissä toimiville. Paikan päällä vihreä eduskuntavaaliehdokas Olli-Poika Parviainen kertoo ensin lyhyesti siitä, millä tavalla valtio tukee oman energian tuotantoa, ja […]

Read more
Hälyttävään työttömyystilanteeseen puututtava

Työttömyys kasvaa edelleen Tampereella ja Pirkanmaalla. Samaan aikaan valtio heikentää TE-toimistojen toimintaedellytyksiä. Tilanne on hälyttävä koko maassa. Erityisen suuria ongelmat ovat Pirkanmaan kaltaisilla alueilla, joiden korkea työttömyysaste on kroonistunut.

Read more
Liikkumattomuuden kova hinta

Tapasimme eilen UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankaria ja Valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajasta, jotka poikkesivat kertomaan madonlukuja liikkumattomuuden ja liikunnan puutteen hinnasta kunnille ja yhteiskunnalle. Fyysinen aktiivisuus on karsiutunut monien arjesta. Liikkumattomuuden keskeisiä syitä ovat mm. teknologinen kehitys, autoistuminen, vapaa-ajan viihteellistyminen ja työelämän rakennemuutos. Lisäksi päivähoidon, koulun, työelämän ja vanhuspalvelujen toimintakulttuurit suosivat liian usein paikallaan olemista. Myös […]

Read more
Aamulehti: Valinnan hetki: kotimaiset uusiutuvat vai Rosatom?

Ydinvoiman lisärakentamisen aika on ohi. Markkinataloudet länsimaissa valjastavat hajautettua energiantuotantoa oman energiamurroksensa toteuttamiseen. Energiantuotannolla luodaan nykyaikana teollisuutta, ei vain tuoteta sähköä sille. Suomalaiset työpaikat bioenergiasta, auringosta, tuulesta ja älykkäistä sähköverkoista auttaisivat kansantalouttamme uuteen nousuun. Laitetaan kotimaiset pääomat niihin.

Read more