Olli-Poika Parviainen

Olen tamperelainen kahden pienen lapsen isä ja vihreiden eurovaaliehdokas. Aiemmin toimin vihreiden kansanedustajana.

Toimin 2015-2019 vihreän eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Eduskunnassa olin mm. hallintovaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen ja edustin Suomea ihmisoikeuksia valvovassa Euroopan Neuvostossa.  Olen myös pitkäaikainen Tampereen kaupunginvaltuutettu. Aiemmin olen toiminut mm. Tampereen apulaispormestarina ja yrittäjänä.

Takanani on pitkä tie nuoresta aktivistista kahden pienen lapsen isäksi ja kansanedustajaksi. Kansallinen ja kansainvälinen vaikuttamistyö yhdistyvät elämässäni eloisan lapsiperhearjen pyörittämiseen yhdessä puolisoni kanssa.

Poliittisen linjani perustana ovat arvot, joiden takana olen valmis seisomaan tiukastikin: reiluus, oikeudenmukaisuus ja vapaus. Teen työtä sen puolesta, että jätämme Suomen ja maailman lapsillemme paremmassa kunnossa, hyvän elämän ja kestävän tulevaisuuden turvaten.

Eurovaaleissa olen mukana rakentamassa avointa ihmisten Eurooppaa, joka on ilmastonmuutoksen torjunnan, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämisen ja tieteen ja teknologian edelläkävijä maailmassa. Eurovaalisivuni löytyy täältä

Eduskuntavaalien 2019 teemasivuni löytyvät täältä

English version of my themes in the parliamentary elections can be found by clicking here.


Blogi

Uusimmat kirjoitukset.
Blogi