Olen 36-vuotias kokenut tamperelainen poliitikko. Olen naimisissa ja perheeseemme kuuluvat myös vuonna 2013 syntynyt poika ja vuonna 2015 syntynyt tyttö.

Muutin Tampereelle opintojen perässä vuonna 2000 ja koin saman tien olevani kotona. Tätä ennen asuin suurimman osan elämästäni Raumalla ensin yksinhuoltajaisän ja myöhemmin uusioperheen kanssa. Vietin myös paljon aikaa pääkaupunkiseudulla äitini luona.

Olen työskennellyt monissa tehtävissä. Nuoruuden kesätyöni tein rautakaupassa. Opintojeni ohessa työnsin pyörätuolia ja autoin arjen askareissa henkilökohtaisena avustajana. Pian tämän jälkeen Oras Tynkkynen pyysi minut kunnallispoliittiseksi avustajakseen ja hänen noustuaan eduskuntaan pääsin toimimaan kansanedustajan avustajana viiden vuoden ajan. Politiikan aitiopaikka loi vankan perustan vaikuttamistyölleni. Samoihin aikoihin toimin myös sivutoimisesti opiskelijaporukalla perustamassamme pelialan yrityksessä. Lopulta yritystoiminta ei kantanut montaa vuotta, mutta se opetti ja kasvatti paljon.

Myöhemmin toimin myös freelance-yrittäjänä. Olen työskennellyt myös Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteerinä ja sen jälkeen tietotekniikan tuntiopettajana Tampereen seudun ammattiopisto TREDUn maahanmuuttajakoulutuksessa. Sieltä jatkoin vuonna 2011 Tampereen osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalvelujen apulaispormestariksi. Työ suurehkon kaupungin johdossa opetti paljon. Toimin apulaispormestarina lopulta vajaan neljän vuoden ajan, kunnes minut äänestettiin eduskuntaan huhtikuussa 2015.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (M.Sc.) ja medianomi amk (B.A.). Valmistuin Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelmasta, internet-ja pelitutkimuksen suuntautumisvaihtoehdosta vuonna 2016. Graduni aiheena oli ikäteknologiaan ja pelitutkimukseen liittyvä digitaalinen pelaaminen ikäihmisten elämässä. Sivuaineena opiskelin journalistiikkaa ja tiedotusoppia. Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän yksikön viestintäpuolelta valmistuin medianomi amk:ksi vuonna 2004. Ylioppilaaksi kirjoitin Rauman lyseon lukiosta vuonna 1999.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen vei minut mukanaan puolivahingossa vuonna 2003, jolloin perustin ystäväni kanssa Vihreiden nuorten paikallisyhdistyksen Tampereelle. Olin myös perustamassa Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoa ja olenkin toiminut molempien edeltä mainittujen järjestöjen puheenjohtajana. Lisäksi olen johtanut mm. Tampereen Vihreää kunnallisjärjestöä ja ollut jäsenenä Vihreiden puoluehallituksessa sekä useissa työryhmissä. Tällä hetkellä johdan Vihreiden liikennepoliittista työryhmää. Vihreän järjestötoiminnan lisäksi mm. Maan ystävien ja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen hallitustyö tuli aikanaan tutuksi. Olenkin ollut mukana monissa paikallisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa ja kampanjoissa.

Tampereen kaupunginvaltuustoon pääsin vuoden 2004 vaalien jälkeen ensimmäiselle varasijalle. Vuonna 2008 nousin kaupunginvaltuutetuksi ja samalla kaupunginhallituksen jäseneksi ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Minut valittiin jatkokaudelle valtuustoon vuonna 2012 ja ryhmäni tuki minua jatkamaan puheenjohtajanaan. Kunnallisia luottamustehtäviä minulle on kertynyt vuosien saatossa paljon. Olen listannut ne ansioluettelossani. Eduskuntaan päästyäni luovuin useista kunnallisista luottamustoimistani sekä valtuustoryhmän puheenjohtajan tehtävistä, mutta jatkan vuoden 2017 kunnallisvaaleihin asti ryhmämme toisena varapuheenjohtajana.

Eduskuntaan pääseminen oli unelmieni täyttymys. Vihreä eduskuntaryhmä valitsi minut ensimmäiseksi varapuheenjohtajakseen ja pääsin vaikuttamaan hallintovaliokunnassa ja tulevaisuusvaliokunnassa. Olen myös mm. Suomen poliisiasiain neuvottelukunnan ja valtakunnallisen etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNOn jäsen. Eduskuntatyö on kiehtovaa, alati muuttuvaa ja etenkin näinä aikoina myös haastavaa. Jokainen päivä on erilainen.

Vapaa-ajallani rentoudun läheisteni seurassa tai sekalaisia asioita harrastaen: puuhastelen lastemme kanssa ja luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta aina historiasta tieteiskirjallisuuteen. Olen aktiivinen musiikin kuuntelija, vinyylilevyjen keräilijä ja elokuvien ystävä, innokas luonnon ja tähtitaivaan tarkkailija, polkupyöräilijä ja peliharrastaja. Harrastuksistani voi lukea lisää täällä.

opp(at) ollipoikaparviainen.fi
050 513 2005

Facebook
Instagram
Last.fm
Twitter
Wikipedia